kurumsal sosyal sorumluluk

igor
kurumsal sosyal sorumluluk (kss), kurumların genellikle faaliyet gösterdikleri alanlarda (çevre, sağlık, eğitim vb.) gerçekleştirdikleri projelerle karşımıza çıkar. bazı kurumlar kendi vakıflarını kurarak, bazıları da mevcut stk’larla işbirliği yaparak proje gerçekleştirme yoluna gidebilir. sivil toplum kuruluşları’nın (stk) yürütmekte oldukları projelere destek vermek de yöntemlerden biridir.

kss; markanın itibarı, bilinirliği ve tercih edilirliğine doğrudan etki eder. proje yürüten bir şirketin, satılan üründen elde edilen gelirin belirli bir kısmının projeye aktarılacağını duyurması o ürünün tercih edilirliğini, çalışanlarının projede bizzat yer almalarını sağlaması ise çalışanların aidiyet duygularını artırır. özetle kss hem şirkete, hem topluma kazandırır.

tüm bunların yanı sıra kss, yardımseverliğin ötesinde bir kavramdır. bir şirketin kurumsal sosyal sorumluluğunu yerine getirmesi demek, tüm paydaşlarına -çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler, ortaklar, bulunduğu çevre, yatırımcılar vb.- ve çevreye karşı tamamen sorumlu olması ve tüm kararlarında bu unsurları göz önünde bulundurması anlamına gelmektedir.

günümüz ekonomik koşullarında, şirketlerin yerine getirmeleri gereken unsurlar ekonomik, hukuki, etik ve sosyal olarak sıralanmaktadır. sonuç olarak kss, 21’inci yüzyılda sürdürülebilir kalkınmanın olmazsa olmaz unsunlarından biri olarak kabul edilmektedir.


kaynak:http://www.kurumsalsosyal.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol